Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Beheerder Brandmeldinstallatie verplicht

Of u op uw brandmeldinstallatie kunt vertrouwen heeft te maken met het aantal onechte of ongewenste meldingen en/of storingen die de brandmeldinstallatie geeft. Natuurlijk wilt u een veilige omgeving voor uw medewerkers, klanten of cliënten creëren. Het is dan ook belangrijk dat uw brandmeldinstallatie te allen tijden werkt. 

Oorzaak onechte / ongewenste meldingen

U vertrouwt erop dat uw auto u dagelijks naar het werk brengt. Wanneer u de auto echter nooit onderhoud bent u er niet meer zo zeker van dat de auto blijft rijden. Onechte en/of ongewenste meldingen van uw brandmeldinstallatie worden vaak veroorzaakt door slecht beheer en onderhoud van de brandmeldinstallatie. Er zijn daarom regels en verplichtingen opgesteld in de NEN 2654 voor een goede beheer van uw brandmeld- of ontruimingsinstallatie. De brandweer kan u dan ook een boete geven wanneer blijkt dat uw brandmeldinstallatie niet beheerd wordt.

Brandmeldinstallatie? Beheerder Brandmeldinstallatie verplicht

Een beheerder brandmeldinstallatie is de persoon die verantwoordelijk is voor het beheren van de brandmeldinstallatie. De beheerder brandmeldinstallatie is verplicht om de brandmeldinstallatie maandelijkse te controleren en een (digitaal) logboek bij te houden. Na vier en acht maanden vindt er een uitgebreide controle plaats. Heeft u een brandmeldinstallatie? Dan is het inschakelen van een beheerder brandmeldinstallatie verplicht.

Rapporteren
In de volgende situaties is de Beheerder Brandmeldinstallatie verplicht om ‘aan de bel te trekken’ en bevindingen te rapporteren aan belanghebbenden.

  • Treedt er een verandering op in de omgeving van de brandmeldinstallatie?
  • Zijn er opvallende zaken in de brandmeldinstallatie welke onderhoud nodig hebben?
  • Blijkt tijdens het testen van de brandmeldinstallatie dat er een storing is?

De beheerder brandmeldinstallatie rapporteert alles in het (digitale) logboek en schakelt wanneer nodig het branddetectiebedrijf in.

Beheerder brandmeldinstallatie: opleiden of uitbesteden?

Nu u weet dat een beheerder brandmeldinstallatie verplicht is kunt u ervoor kiezen om een medewerker tot beheerder brandmeldinstallatie op te leiden of het beheer van uw brandmeldinstallatie uit te besteden aan een gecertificeerd bedrijf als UwBeheerderBrandmeldinstallatie. Dit kan al vanaf € 1,50 per dag!

Voor het opleiden van een medewerker tot beheerder brandmeldinstallatie biedt UwBeheerderBrandmeldinstallatie de cursus beheerder brandmeldinstallatie aan. In één dag wordt de medewerker klaargestoomd om het beheer van de brandmeldinstallatie volledig zelfstandig uit te voeren.

Stel uw vraag

Neem contact met ons op! (op wit of grijze achtergronden -> front-end)
reCAPTCHA

25% goedkoper dan concurrenten

Vanaf € 1,50 per dag

Direct na controle een digitaal rapport

NIBHV gecertificeerd