Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Brandpreventie maatregelen: 5 tips

Welke maatregelen kunt u treffen voor een goede brandpreventie? We geven u een aantal belangrijke tips! 

#1 Plaats voldoende brandmelders
Allereerst is het van groot belang dat er in iedere ruimte een brandmelder aanwezig is. Door brandmelders te plaatsen kan een brand vroegtijdig gesignaleerd worden en kunnen mensen die in het pand of de woning aanwezig zijn, het gebouw op tijd verlaten. Er zijn zowel automatische brandmelders als hand brandmelders. Automatische brandmelders alarmeren zodra er rook wordt geconstateerd.

#2 Schaf de juiste blusmiddelen aan
Naast het plaatsen van brandmelders is het belangrijk dat er diverse blusmiddelen aanwezig zijn in het gebouw. Welke blusmiddelen moeten worden aangeschaft, is afhankelijk van de ruimte waarin het blusmiddel wordt opgehangen of neergelegd. Door de inzet van blusmiddelen kunnen kleine brandjes zelf geblust worden door de bewoner of de mensen die in het pand aanwezig zijn.
* Brandblussers: Poederblussers, schuimblussers, Koolzuursneeuwblussers (CO2 blussers) en bijzondere brandblussers zoals metaalbrandblussers en vetbrandblussers
* Blusdeken
* Brandslang

#3 Plaats noodverlichting
Hoe kun je het gebouw verlaten, wanneer de gebruikelijke toegang niet meer te gebruiken is, omdat de brand hier al actief is? Door noodverlichtingsarmaturen te plaatsen in het gebouw. De noodverlichtingsarmaturen wijzen de weg naar de nooduitgangen.

#4 Zorg voor een ontruimingsplan
Heeft u een brandmeldcentrale in uw gebouw? Dan is het verplicht om een ontruimingsplan op te stellen en in het gebouw op te hangen. In het ontruimingsplan wordt verteld welke activiteiten er moeten plaatsvinden om het gebouw te ontvluchten. Ook wordt er gemeld wie er waar verantwoordelijk voor is.

#5 Met regelmaat ontruiming oefenen
Wanneer mensen in paniek zijn, zijn de gevolgen van hun optreden soms niet te overzien. Het is verstandig om met regelmaat een ontruiming te oefenen.

Uw Beheerder Brandbeveiliging heeft ruime kennis en ervaring met betrekking tot alle wetgeving en eisen rondom brandveiligheid en brandmeldinstallaties. Voor meer dan 400 locaties verzorgen wij het beheer van de brandmeldinstallaties.

Advies over brandveiligheid ontvangen?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul het contactformulier in voor meer informatie of voor een offerte. Onze adviseurs voorzien u graag van uitgebreid advies.

Neem contact met ons op! (op wit of grijze achtergronden -> front-end)
reCAPTCHA