Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Brandveiligheid in de kinderopvang

Veiligheid in een kinderopvang is van levensbelang. Het kan zomaar gebeuren dat er brand uitbreekt in uw kinderopvang. Het is belangrijk dat dit tijdig gesignaleerd wordt, zodat de kinderen in veiligheid kunnen worden gebracht.

Uw Beheerder Brandmeldinstallatie is een NIBHV gecertificeerd bedrijf die gespecialiseerd is in brandveiligheid voor kinderopvangen. We hebben voor diverse kinderopvangen gewerkt en beheren de brandmeld- en ontruimingsinstallaties van een aantal kinderopvangen, waaronder Kinderrijk Opvang en Mix&Match Kinderopvang. Door onze jarenlange ervaring bent u ervan verzekerd dat we specialistische kennis hebben voor het beheer en onderhoud van uw brandmeldinstallatie.

Wij werken onder andere voor…

referentie kinderopvang

Is een brandmeldinstallatie in onze kinderopvang verplicht?

Iedere kinderopvang met de hoogte van 2,1 meter of een gebruikt oppervlakte van meer dan 400m2 is verplicht om een brandmeldinstallatie in het gebouw te hebben.

Beschikt u over een brandmeldinstallatie? Dan bent u verplicht om de brandmeldinstallatie maandelijks en periodiek te laten controleren. Hierdoor wordt het risico bij een calamiteit volledig uitgesloten. Doordat de brandmeldinstallatie in goede staat is, is de kans op loze meldingen een stuk kleiner. Dit bespaart u veel geld.

Uw Beheerder Brandmeldinstallatie verzorgt onafhankelijk zowel de controle en het preventief onderhoud. Wilt u de brandmeldinstallatie laten onderhouden? Dan kunnen wij u doorverwijzen naar één van onze partners.

Welke controles worden er uitgevoerd aan de brandmeldinstallatie?

Goede brandveiligheid in uw kinderopvang?

Schakel UwBeheerderBrandmeldinstallatie in! Vraag vrijblijvend een offerte op. U heeft binnen 24 uur een reactie.

Vraag een offerte aan!
reCAPTCHA

Maandelijkse controle brandmeldinstallatie

Welke controles worden er uitgevoerd aan de installatie?

  • Een visuele controle van de brandmeldcentrale/het brandweerpaneel.
  • Controle of de zichtbare indicatoren van de brandmeldinstallatie nog werken.
  • Controle of de brandmelding goed wordt doorgegeven, door een brandmelder binnen de installatie in alarm te brengen. Deze controle wordt overlegd met de brandmeldpost/RAC/BAC.
  • Controle of er een storing in de brandmeldinstallatie goed wordt doorgegeven. Deze controle wordt uitgevoerd i.s.m. de brandmeldpost/RAC/BAC.

4- en 8-maandelijkse controle

4 en 8 maanden na de oplevering en de periodieke controle, worden er extra controles uitgevoerd aan de installatie.

Meer over de controles na 4 en 8 maanden