Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Brandveiligheidscontrole

Wanneer er elke dag medewerkers en klanten in uw bedrijfspand te vinden zijn, is het van ongekend belang dat de brandveiligheid op orde is. Minstens net zo belangrijk is om periodiek een brandveiligheidscontrole uit te laten voeren. Wordt een brand namelijk op tijd geconstateerd? Is er optimaal gelegenheid om een ontruiming plaats te laten vinden? Kan een brand direct effectief en doeltreffend bestreden worden? Allemaal aspecten die komen kijken bij een brandveiligheidscontrole.

Slecht verlichte nooduitgangen. Ontbrekende bewegwijzering. Onvoldoende brandwerende deuren. Ontbrekende rookmelders. Het zijn slechts vier voorbeelden van situaties die tijdens een brandveiligheidscontrole wel eens aan het licht komen. Als u eens bij uzelf nagaat hoe vaak u in de afgelopen maanden iets heeft gelezen over gebouwen die door brand verwoest zijn, beseft u het belang van dergelijke controles.

Aandachtspunten voor een brandveiligheidscontrole

Wanneer een brandveiligheidscontrole wordt uitgevoerd, wordt naar verschillende punten gekeken. We geven u graag een impressie van de punten die gecontroleerd worden:

  • Zijn nooduitgangen vrij van obstakels tot aan de openbare weg?
  • Is aan de buitenkant aangegeven dat de nooduitgang vrijgehouden dient te worden?
  • Zijn de blusmiddelen aanwezig zoals aangegeven op de tekening?
  • Zijn de beschikbare blusmiddelen bereikbaar, gekeurd en gebruiksklaar
  • Is er ori├źntatieverlichting of noodverlichting aangebracht in de ruimtes?
  • Is er een ontruimingsplan aanwezig incl. een instructie voor aanwezigen?
  • Hebben de aanwezige installaties een geldig certificaat?

Deze punten en nog veel meer zaken worden in kaart gebracht tijdens de brandveiligheidscontrole. Op basis hiervan brengen we een advies uit met punten die verbeterd moeten worden om de brandveiligheid zo optimaal mogelijk in te richten.

Mogen wij een brandveiligheidscontrole uitvoeren?

Bent u benieuwd hoe uw pand scoort op brandveiligheid, dan kunt u een brandveiligheidscontrole laten uitvoeren. En maakt u gebruik van brandmeldinstallaties, dan kunt u deze direct laten controleren en beheren door onze gecertificeerde medewerkers. Wilt u meer weten over hoe dit werkt, dan horen we graag van u. Vul het onderstaande formulier in om meer informatie over brandveiligheidscontroles op te vragen of bel naar 088 – 77 88 333.

Neem contact met ons op! (op wit of grijze achtergronden -> front-end)
reCAPTCHA