Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Cursus brandmeldinstallatie

Uw Beheerder Brandmeldinstallatie > Cursus brandmeldinstallatie

Voor het beheer van uw brandmeldinstallatie is het een vereiste om ofwel een externe specialist in te huren of een medewerker te certificeren tot Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI). Dit kan met de Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie.

Voor de specifieke vereisten van brandveiligheid voor organisaties kunt u meer lezen op onze website of de Nederlandse Norm (NEN 2654-1 en NEN 2654-2) raadplegen. Het is verstandig u hierin te verdiepen, want behalve overheid, gemeente en brandweer stellen ook verzekeraars eisen aan de brandveiligheid van uw pand en de manier waarop u daar de verantwoording over draagt.

Cursus brandmeldinstallatie volgen of toch uitbesteden?

Als u het beheer van uw brandmeldinstallatie wilt uitbesteden, kunt u een contract afsluiten en bent u verzekerd van periodieke controles die aan alle richtlijnen voldoen.

Wilt u het beheer brandmeldinstallatie liever overlaten aan iemand binnen uw eigen organisatie, dan kunt u tegen een scherpe prijs de Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie volgen.

Inhoud van de cursus brandmeldinstallatie

De Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie leidt een medewerker op tot de volgende zaken:

  • Het verrichten van terugkerende controles, waaronder het maandelijks inspecteren van de brandmelders
  • De bediening van de brandmeldinstallatie in uw pand
  • Het beheer van de brandmeldinstallatie volgens officiële richtlijnen

Onder deze beheerderstaken vallen behalve periodieke controles ook:

  • Preventieve vormen van onderhouden
  • Het bijhouden van een digitaal logboek
  • Het uitbrengen van rapport wanneer dat vereist of genoodzaakt is
  • Het instrueren van collega’s omtrent brandveiligheidseisen

Om dit alles onder de knie te krijgen, wordt er in de cursus brandmeldinstallatie uitgebreid aandacht besteed aan het Programma van Eisen (PvE), de periodieke controles, de certificering en het doel daarvan, de wetgeving rondom brandveiligheid en nog veel meer.

Aanmelden voor de cursus brandmeldinstallatie

Mocht u zich aanmelden voor de cursus brandmeldinstallatie, dan krijgt u uw studiemateriaal van ons toegestuurd. Wanneer de praktijk- en de theorie-examens voor de cursus met goed gevolg zijn afgerond, volgt de uitreiking van het certificaat Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI) van het NIBHV.

Wilt u meer weten over de cursus? Of twijfelt u tussen zelf doen of uitbesteden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn ook telefonisch te bereiken op 088 – 77 88 333.