Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

HET CCV VERDUIDELIJKT NORMEN RONDOM BRANDMELDING EN ONTRUIMING

Het deskundigenpanel van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) heeft BMI-OAI interpretaties vastgesteld en verduidelijkt voor brandmeldinstallaties (NEN 2535) en ontruimingsalarminstallaties met stil-alarm (NEN 2575-4). Het gaat hierbij vooral om de onduidelijkheden die nog in de norm zaten.  

De interpretaties zijn gebaseerd op harmonisatieafspraken die inspectie-instellingen gebruiken. Branddetectiebedrijven en ontruimingsalarmbedrijven kunnen deze interpretaties nu ook gebruiken bij het ontwerpen en leveren van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties.

Er is nauw overleg geweest met de NEN-normcommissie Brandmeldsystemen over deze interpretaties. NEN (Stichting Koninklijk NEderlands Normalisatie Instituut) is gevraagd om deze interpretaties te verwerken in de eerstvolgende versie van de normen NEN 2535 en NEN 2575-4.

Wat doet een deskundigenpanel van het CCV?

Het deskundigenpanel is ingesteld door de Commissie van belanghebbenden Brandbeveiliging en heeft mandaat voor interpretatie van normbepalingen die onduidelijk zijn.

Als de norm onduidelijk is, kan een deskundigenpanel uitkomst bieden met een interpretatiebesluit. Dit betekent dat het panel zoekt naar een verduidelijking die past bij de norm. Interpretatiebesluiten kunnen worden gebruikt door alle CCV-vakmannen voor aanleg en onderhoud van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties, en door alle inspecteurs van deze installaties.

Wet- & regelgeving omtrent uw brandmeldinstallatie

Onze experts van Uw Beheerder Brandmeldinstallatie zijn op de hoogte van de laatste wet & regelgeving omtrent de NEN normeringen. Heeft u extra hulp nodig bij het juist beheren of onderhouden van uw Brandmeldinstallatie? Dan staan onze experts voor u klaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend advies of offerte op maat. Bel of mail ons via 088 – 77 88 333 of info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie