Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Inspectie aan mijn brandmeldinstallatie

Heeft u een brandmeldinstallatie in uw pand? Dan moet deze brandmeldinstallatie conform de wetgeving maandelijks worden geïnspecteerd. De inspectie van uw brandmeldinstallaties kunt u het beste uitbesteden aan een professionele partij.

Waarom de inspectie van de brandmeldinstallatie uitbesteden?

controle rookmelderU kunt het beheer van uw brandmeldinstallaties zelfstandig uitvoeren, maar dan moet er een personeelslid opgeleid worden om dit te mogen doen. Hiermee zijn scholingskosten gemoeid en bijscholingskosten. Ook moet u de loonuren niet uit het oog verliezen en de organisatorische kosten voor het maken en controleren van de planningen, de inspectierapporten en eventuele onderhoudswerkzaamheden.

Uw Beheerder Brandmeldinstallatie opereert onafhankelijk op het gebied van inspecties van brandmeldinstallaties, waardoor het belang van uw bedrijf voorop staat. Daarnaast ontvangt u bij iedere controle direct een digitaal inspectierapport of logboek via de e-mail waarin u de uitgevoerde werkzaamheden inzichtelijk hebt.

Heeft uw brandmeldinstallatie nog geen inspectiecertificaat? Lees meer over het inspectiecertificaat op deze pagina.

Kosten voor inspectie brandmeldinstallaties

Bij Uw Beheerder Brandmeldinstallatie betaalt u een bedrag voor het beheer van uw brandmeldinstallatie per dag. Vanaf € 1,50 per dag is het al mogelijk om het totale beheer uit te besteden! Bent u benieuwd naar de kosten van een brandmeldinstallatie? Vul dan het contactformulier in.

Inspectiecertificaat voor uw brandmeldinstallatie

Een inspectiecertificaat geeft u de zekerheid dat uw brandmeldinstallatie voldoet aan alle eisen. Net zoals een auto jaarlijks een APK keurig ondergaat, zo wordt u uw brandmeldinstallatie ook gecertificeerd. Vraagt u zich af of u uw installatie wilt laten certificeren? Het CCV heeft een duidelijke animatie ontwikkeld over het inspectiecertificaat.

Vanuit het Bouwbesluit 2012 wordt er in verschillende situaties een inspectiecertificaat geëist. In artikel 6.20 en artikel 6.23 staat beschreven in welke gevallen een brandmeldinstallatie een geldig inspectiecertificaat op basis van het CCV-inspectieschema moet hebben. Een inspectie certificaat kan alleen worden afgegeven nadat uw brandmeldinstallatie is goedgekeurd. Heeft uw brandmeldinstallatie nog geen installatiecertificaat? Dan is het belangrijk dat u checkt of uw brandmeldinstallatie een certificaat moet hebben. Is een inspectiecertificaat verplicht? Dan is het belangrijk dat u uw brandmeldinstallatie laat certificeren door een erkend branddetectiebedrijf zoals Uw Beheerder Brandmeldinstallatie.

Wanneer ontvang ik een inspectie certificaat?

Voor het ontvangen van een inspectiecertificaat voor uw brandmeldinstallatie wordt de kwaliteit van een brandmeldinstallatie beoordeeld door een onafhankelijke inspectie-instelling aan de hand van de CCV-inspectieschema’s brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties. Voldoet uw brandmeldinstallatie aan de voorwaarden? Dan ontvangt u het inspectiecertificaat!

Hoelang is het inspectiecertificaat geldig?

Een inspectiecertificaat kan een geldigheidsduur hebben van:

  • 1 jaar: Een inspectiecertificaat is 1 jaar geldig wanneer de brandmeldinstallatie wordt geëist vanuit het Bouwbesluit 2012 en een doormelding heeft naar een Regionale Alarmcentrale van de brandweer.
  • 3 jaar: Een inspectiecertificaat is 3 jaar geldig wanneer de brandmeldinstallatie geen rechtstreekse doormelding heeft naar de brandweer.

Inspectiecertificaat voor mijn brandmeldinstallatie

Meer weten over de inspectie van uw brandmeldinstallatie? Wilt u een inspectiecertificaat voor uw brandmeldinstallatie laten opstellen? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact met ons op! (op wit of grijze achtergronden -> front-end)
reCAPTCHA