Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Maandelijkse controle van mijn brandmeldinstallatie

De veiligheid op de werkvloer, uw instelling, winkelketen, sporthal en zwembad wilt u als werkgever waarborgen. U waarborgt deze veiligheid door goede maatregelen te treffen en brandmeldinstallaties te installeren in het pand. Naast het treffen van deze brandpreventie maatregelen, is het belangrijk dat de installaties periodiek worden onderhouden en gecontroleerd. Wanneer dit niet gebeurt, is de kans op de nodeloze meldingen en storingen groot.

Als een brandmeldinstallatie eenmaal geïnstalleerd is denken veel werkgevers dat ze achter de brandveiligheid een groen vinkje kunnen plaatsen. Brandmeldinstallaties ontvangen niet veel aandacht, omdat u er nu eenmaal niet dagelijkse mee wordt geconfronteerd. Dat betekent echter niet dat het niet belangrijk is. Dat een maandelijkse controle van de BMI nodig is, is dan ook niet iets waar aan wordt gedacht.

NEN 2654: maandelijkse controle brandmeldinstallatie verplicht

Zoals een auto met regelmaat onderhoud nodig heeft, heeft ook uw brandmeldinstallatie geregeld onderhoud nodig. Om de conditie van de brandmeldinstallatie in oogschouw te houden, is er maandelijkse controle nodig. Deze maandelijkse controle wordt ook verplicht door de NEN 2654 De maandelijkse controle aan uw brandmeldinstallatie kunt u door een deskundige – ook wel beheerder brandmeldinstallatie – laten uitvoeren.

Maandelijkse controle aan de brandmeldinstallatie: wat wordt er gecontroleerd?

Tijdens de maandelijkse controle aan de brandmeldinstallatie worden verschillende urgente onderdelen onder de loep genomen. Verkeren ze nog in de juiste conditie?

 • De brandmeldcentrale/het brandweerpaneel wordt visueel gecontroleerd:
  • Is de centrale goed bereikbaar en goed bevestigd?
  • Is de centrale in een goede staat?
  • Is de centrale gereinigd?
 • Werken de optische en akoestische indicatoren van de brandmeldinstallaties goed?
 • Zijn de brandweerpanelen en nevenpanelen in goede staat? Werken de optische en akoestische indicatoren van de panelen?
 • Wordt de brandmelding goed doorgegeven? Deze controle wordt overlegd met de brandmeldpost/RAC/BAC. Er wordt binnen de installatie een brandmelder in alarm gebracht
 • Wordt er een storing in de brandmeldinstallatie goed doorgegeven? Deze controle wordt uitgevoerd i.s.m. de brandmeldpost/RAC/BAC.

Maandelijkse controle brandmeldinstallatie uitbesteden?

UwBeheerderBrandmeldinstallatie heeft jarenlange ervaring in het beheren van brandmeldinstallaties. We zijn trots te mogen werken voor onder andere de Politie en de Hema. Bekijk een greep uit onze referenties hier.

Maandelijkse controle uitbesteden

Vanaf € 1,50 p/dag kunt u de maandelijkse controle van uw brandmeldinstallatie al uitbesteden!

Neem contact met ons op! (op wit of grijze achtergronden -> front-end)
reCAPTCHA

25% goedkoper dan concurrenten

vanaf € 1,50 excl.btw per dag!

Direct na controle een digitaal inspectierapport

NIBHV gecertificeerd