Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Opgeleid persoon BMI

Uw brandmeldinstallaties moeten regelmatig gecontroleerd en onderhouden worden. In de wet is vastgelegd dat hiervoor een beheerder brandmeldinstallatie, ook wel opgeleid persoon brandmeldinstallatie moet worden ingeschakeld.

Hoe word ik een opgeleid persoon brandmeldinstallatie?

Om een opgeleid persoon brandmeldinstallatie (BMI) te worden, moet er een cursus worden gevolgd. Binnen deze cursus worden er verschillende onderwerpen behandeld, waaronder:

  • De rol van de beheerder brandmeldinstallatie binnen een organisatie
  • Normen en eisen voor het beheer van de brandmeldinstallatie
  • Technische kennis m.b.t. de diverse onderdelen van de brandmeldinstallatie

Zelf opleiden of professionele partij inschakelen?

U kunt een eigen medewerker opleiden als opgeleid persoon brandmeldinstallatie. UwBeheerderBrandmeldinstallatie biedt hiervoor een passende cursus ‘Beheerder Brandmeldinstallatie’ aan. De andere logische keuze voor het beheer van een BMI is dat u hiervoor een professioneel bedrijf inschakelt dat periodiek langs komt om de brandmeldinstallaties te controleren.

Onze medewerkers controleren de brandmeldinstallaties conform NEN 2654. Het voordeel van het inschakelen van een professioneel bedrijf is dat de kwaliteit gewaarborgd wordt. U ontvangt direct na de inspectie een digitaal rapport in uw e-mailbox. Daarnaast houden we een digitaal logboek bij van uw brandmeldinstallaties. Deze kunt u altijd tonen aan de brandweer of gemeente, wanneer hiernaar gevraagd wordt.

Ook een opgeleid persoon brandmeldinstallatie inschakelen?

Uw Beheerder Brandmeldinstallatie heeft specialisten in dienst die gecertificeerd zijn voor ‘opgeleid persoon BMI’. Wij controleren per maand gemiddeld 400 locaties waar brandmeldinstallaties aanwezig zijn.

Wilt u een opgeleid persoon voor uw brandmeldinstallatie inschakelen? Vul het formulier in op deze pagina. Onze specialisten nemen binnen 24 uur contact met u op! Of lees meer over de cursus BMI.

Ik wil meer informatie

Neem contact met ons op! (op wit of grijze achtergronden -> front-end)
reCAPTCHA