Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

PVE (Programma van Eisen) brandmeldinstallatie

U bent als bedrijf of instelling verplicht om een brandbeveiliging of brandpreventie toe te passen binnen uw gebouwen. Wanneer u een brandmeldcentrale hebt, kan de verzekeraar of lokale brandweer vragen naar een PvE brandmeldinstallatie.

Wat is een PvE brandmeldinstallatie?

Wanneer verzekeraars of de brandweer vraagt naar een PVE brandmeldinstallatie, bedoelen ze een Programma van Eisen voor uw brandmeldinstallatie. Het PvE is een programma waar alle eisen in staan waaraan uw brandmeldcentrale moet voldoen.

Eisen voor uw brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie moet aan een aantal eisen voldoen, welke zijn vastgelegd in de NEN 2535. Afhankelijk van uw situatie kunnen de brandweer en uw verzekeringsmaatschappij naast de NEN 2535 andere eisen aan uw brandmeldinstallatie stellen. Ook kunnen er voor uw pand specifieke eisen gelden. Alle aanvullende eisen worden vastgelegd in een PvE brandmeldinstallatie.

Het voordeel van een PvE brandmeldinstallatie is dat er duidelijkheid is tijdens het aanschaffen en installeren van de brandmeldinstallatie. Ook worden er discussies vermeden met de brandweer en verzekeraar nadat de brandmeldinstallatie is opgeleverd, omdat de PvE door alle partijen ondertekend moet worden.

PvE brandmeldinstallatie en certificering

Wilt u uw brandmeldinstallatie certificeren? Dan kan wanneer u een PvE heeft. Zo is er inzichtelijk aan welke eisen de brandmeldinstallatie moet voldoen en of de brandmeldinstallatie hier aan voldoet.

Wilt u een Programma van Eisen laten opstellen voor uw brandmeldinstallatie? Vul vrijblijvend het formulier in. U ontvangt binnen 24 uur een reactie!

Stel uw vraag!

Neem contact met ons op! (op wit of grijze achtergronden -> front-end)
reCAPTCHA