Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Temperatuur stijgt. Belang van een BMC!

Gedurende de zomermaanden komt het in Nederland steeds vaker voor dat de temperaturen oplopen tot ruim 30 graden. Natuurlijk is dit voor zonaanbidders erg prettig, maar tegelijkertijd ligt brandgevaar op de loer. Hoge temperaturen brengen vele gevaren met zich mee, waaronder een verhoogd risico op brand. Om deze reden is het extra belangrijk dat u beschikt over een werkende brandmeldinstallatie.

Hoge temperaturen

De hete zomers van de afgelopen jaren hebben gezorgd voor een toename in het aantal branden, vooral het aantal berm- en natuurbranden is gestegen. Door de droogte tijdens de zomermaanden verspreid een brand zich snel en kan deze overslaan naar een bedrijfspand. Daarom is het belangrijk dat u zich zo goed mogelijk voorbereid op een eventuele brand. Een van de (verplichte) onderdelen om u voor te bereiden op een brand is de aanschaf en/of het onderhoud en beheren van een brandmeldinstallatie.

Functie van een brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie is een onmisbaar onderdeel binnen de brandbeveiliging van een groot pand. Een brandmeldinstallatie ontdekt een eventuele brand in een vroeg stadium, zodat iedereen in het pand op tijd gewaarschuwd kan worden. Alle voorzieningen binnen de brandmeldinstallatie worden automatisch geactiveerd, zodat alle medewerkers, bezoekers, klanten, leerlingen of cliënten het pand zo spoedig mogelijk kunnen verlaten.

Brandmeldinstallatie beheren

Een brandmeldinstallatie dient iedere maand beheerd te worden door een gespecialiseerde partij of opgeleid persoon. Wij hebben meerdere beheerders in dienst die dit voor u kunnen verzorgen. Onze experts zijn bekend met de laatste wet- & regelgeving. Ze weten precies wat ze moeten doen om een brandveilige omgeving te creëren, ongeacht het type brandmeldinstallatie. Iedere maand komt onze beheerder brandmeldinstallatie langs en voert de maandelijkse beheerstaken uit. Dit wordt bijgehouden in een logboek. Zo heeft ook u inzicht in de werkzaamheden en geeft dit direct een veilig gevoel.

Naast dat dit volgens NEN 2654 verplicht is, kunt u het beheer van de brandmeldinstallatie ook zelf uitvoeren. Dan is het wel belangrijk dat u een diploma behaald, door de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie te volgen. Via deze link kunt u zich aanmelden voor een cursus Beheerder Brandmeldinstallatie.

Maandelijks beheer BMC uitbesteden?

icoon-vinkje Maandelijkse controle door specialisten
icoon-vinkje Totale ontzorging
icoon-vinkje Digitaal logboek
icoon-vinkje Conform NEN 2654

Wat kost maandelijks beheer door een erkend bedrijf?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Binnen 24 uur krijgt u reactie.

Maandelijkse check brandmeldinstallatie