Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Wanneer is het beheer van een brandmeldinstallatie verplicht?

Uw Beheerder Brandmeldinstallatie > Wanneer is het beheer van een brandmeldinstallatie verplicht?

De veiligheid van een brandmeldinstallatie hangt af van de kwaliteit van het systeem én de periodieke controles die in het kader van brandveiligheid worden uitgevoerd. Dit kan gaan om maandelijkse controles, maar ook om grondige inspecties die elke 4 tot 8 maanden plaatsvinden.

Kortom: de werking van een brandmeldinstallatie is afhankelijk van het beheer ervan. Het aanstellen van een beheerder brandmeldinstallatie is verplicht voor alle installaties die via het Bouwbesluit zijn geëist.

Wie is verantwoordelijk voor het beheer van een brandmeldinstallatie?

De eisen rondom het beheer van brandmeldinstallaties staat beschreven in de norm NEN 2654-1 en -2. Een van die eisen is dat een Beheerder Brandmeldinstallatie wordt aangesteld om de verantwoordelijkheid te dragen over het beheer. Vroeger werd deze persoon een Opgeleid Persoon genoemd. Wellicht heeft u de afkortingen BBMI, BMI en OP al eens gehoord.

Deze gecertificeerde beheerders hebben een Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie gevolgd en weten hoe het verantwoordelijk onderhouden van een brandmeldinstallatie in zijn werk gaat.

Een beheerder brandmeldinstallatie houdt zich niet alleen bezig met de dagelijkse beheertaken rondom de brandmeldinstallatie zelf, maar onderhoudt tevens contact met de nodige instanties. U kunt hierbij denken aan de alarmorganisatie en de brandweer.

Wilt u het beheer brandmeldinstallatie zelf uitvoeren of uitbesteden?

Benieuwd naar de mogelijkheden om zelf uw brandmeldinstallatie te beheren en wanneer het beheer van een brandmeldinstallatie verplicht is? Dan kunt u bij UwBeheerderBrandmeldinstallatie terecht voor de cursus ‘Beheerder Brandmeldinstallatie’. Deze cursus is NIBHV erkend en vindt plaats in Moordrecht.

Voor meer informatie over de cursus kunt u hier terecht. Eerst meer weten of het beheer van uw brandmeldinstallatie toch liever uitbesteden? Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder. Wij weten alles over wanneer het beheer van een brandmeldinstallatie verplicht is en informeren u hier graag over. Bel ons gerust op 088 – 77 88 333.