Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Kosten brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie is een systeem dat een seintje geeft wanneer er brand uitbreekt in uw pand. Een dergelijk systeem is essentieel in het tijdig ontdekken van een brand. Het is verstandig om een brandmeldinstallatie ook direct te koppelen aan installaties die de brand kunnen blussen. Hieronder vallen bijvoorbeeld sprinklerinstallaties. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van een brandmeldinstallatie en hoe weet u wat de beste brandmeldinstallatie voor uw pand is?

Wat bepaalt de kosten van een brandmeldinstallatie?

Voordat de kosten van de brandmeldinstallatie bepaald kunnen worden, is het van belang om in kaart te brengen hoe de installatie eruit moet komen te zien en hoe deze moet gaan functioneren. De keuze tussen handmelders – waarbij een persoon de brand handmatig moet melden – en automatische melders – waarbij systemen brand detecteren zonder tussenkomst van menselijk handelen – is daarin al een eerste punt om te bepalen.

Daarnaast zijn de kosten van een brandmeldinstallatie ook afhankelijk van de systemen waar een koppeling mee wordt gelegd. Het is namelijk mogelijk om de installatie een alarmering te laten verzorgen bij externe partijen zoals de brandweer. Daarnaast kunnen ook systemen geactiveerd worden die de verspreiding van vuur en/of rook kunnen helpen beperken. Een sprinklerinstallatie is hier een mooi voorbeeld van.

Onderhoud van brandmeldinstallaties

Puur gekeken naar de bovenstaande informatie zijn de kosten van een brandmeldinstallatie alleen afhankelijk van de aanschaf en installatie. Het is echter belangrijk om ook rekening te houden met het feit dat er extra kosten bij komen kijken op termijn. Net als uw auto heeft ook een brandmeldinstallatie regelmatig en periodiek onderhoud nodig. Hier zijn uiteraard ook kosten aan verbonden.

Als je als organisatie een brandmeldinstallatie hebt, ben je verplicht om deze maandelijks te laten controleren. Na vier en acht maanden wordt een uitgebreide controle aanbevolen. Dit is van belang om de werking van de brandmeldinstallatie te kunnen garanderen.

Wat gaat uw brandmeldinstallatie kosten?

Het is lastig om een richtprijs te noemen voor de kosten van een brandmeldinstallatie. Een extreem simpele installatie is voor een paar honderd euro te regelen, maar hoe groter uw pand of hoe geavanceerder de installatie, hoe hoger de kosten ook zullen zijn. De kosten kunnen dan oplopen tot een paar duizend euro. Wat betreft het onderhoud van de brandmeldinstallatie is eigenlijk hetzelfde van toepassing. Dit kan bij ons al vanaf €1,50 per dag.

Wilt u graag een kostenplaatje zien dat is toegespitst op uw pand, dan kunt u contact opnemen met Uw Beheerder Brandmeldinstallatie. Voor het aanleggen van brandmeldinstallaties zullen wij u doorverwijzen naar een zusteronderneming van ons bedrijf. Voor het onderhoud bent u bij ons wel aan het juiste adres. Hoe dan ook: we informeren u graag over de kosten van een brandmeldinstallatie.

Bel naar 088 – 77 88 333 of vul het onderstaande contactformulier in om meer informatie aan te vragen.

Neem contact met ons op! (op wit of grijze achtergronden -> front-end)
reCAPTCHA