Vragen? 088 – 77 88 333
9
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Sprinklerinstallatie verplicht controleren

Als uw pand beschikt over een sprinklerinstallatie, dient u zich te houden aan de Europese normen NEN-EN 12845 en NEN 1073. Hierin wordt omschreven dat u verplicht bent om de sprinklerinstallatie te beheren, controleren en onderhouden. Uiteraard wilt u er zelf ook zeker van zijn dat de installatie goede bescherming biedt bij een calamiteit en een lange levensduur heeft. Met een passend beheer- en onderhoudsprogramma houdt u de installatie in goede staat. Hoe vaak het beheer en preventief onderhoud nodig is, verschilt per pand en de gestelde eisen.

Sprinklerinstallatie

Sprinklerinstallatie beheer en onderhoud

Hoe vaak moet u een sprinklerinstallatie beheren en onderhouden?

Een onderhoudsprogramma van een sprinklerinstallatie bestaat uit (twee)wekelijks beheer en periodiek onderhoud. Wij kunnen voor u een onderhoudsprogramma opstellen die voldoet aan de wettelijk gestelde eisen. Hierin maken wij voor u inzichtelijk wat de vereiste frequentie van controle en testen én het benodigde onderhoud aan de sprinklerinstallatie moet zijn.

Beheer uitbesteden?

icoon-vinkje (Twee)wekelijkse controle door specialisten
icoon-vinkje Totale ontzorging
icoon-vinkje Digitaal logboek
icoon-vinkje Conform NEN-EN 12845 & NEN 1073

Sprinklerinstallatie onderhoudsprogramma

Het onderhoudsprogramma van uw sprinklerinstallatie dient door een Beheerder Sprinklerinstallatie uitgevoerd te worden en bestaat uit twee hoofdactiviteiten:

  • (Twee)wekelijks beheer sprinklerinstallatie

De sprinklerinstallatie dient (twee)wekelijks gecontroleerd te worden door een erkende Beheerder Sprinklerinstallatie. Er worden periodieke testen en controlewerkzaamheden uitgevoerd om de staat van de installatie te controleren. Mogelijke defecten worden op deze manier in een vroeg stadium gesignaleerd.

  • Preventief onderhoud sprinklerinstallatie

De sprinklerinstallatie blijft in goede conditie door periodiek onderhoud uit te laten voeren. Om de betrouwbaarheid te waarborgen is het van belang om preventief onderhoud uit te laten voeren door een specialist. Verzekeringsmaatschappijen, brandweerkorpsen en brancheorganisaties in Nederland stellen hier hoge eisen aan. Door preventief onderhoud uit te laten voeren blijft uw productiecertificaat gewaarborgd en uw gebouw en mensen optimaal beschermd.

Totale ontzorging omtrent uw sprinklerinstallatie

Wilt u zeker zijn dat uw sprinklerinstallatie voldoet aan de gestelde eisen en de juiste bescherming biedt bij een eventuele calamiteit? Wij kunnen het (twee)wekelijkse beheer en preventief onderhoud voor u verzorgen. Geen omkijken meer, wel een veilige omgeving voor bezoekers en personeel. Vul het onderstaande formulier in. Binnen 24 uur heeft u reactie!

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Ik wil meer informatie over (Sprinkler)

Wij zijn trots te mogen werken voor..