Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Brandpreventie wetgeving – NEN 2654

Wat zegt de wetgeving over een goede brandpreventie van het pand van uw organisatie of instelling? Er zijn verschillende normen opgesteld betreffende de brandpreventie van uw pand. Voor brandmeldinstallaties geldt de norm NEN 2535. Voor het beheren, controleren en onderhouden van de brandmeldinstallatie geldt als brandpreventie wetgeving de NEN 2654.

Wat houdt de NEN 2654 in?

De NEN 2654 bevat twee delen, namelijk:

  • NEN 2654-1: in deze norm worden de eisen opgesomd voor het beheer, de controle en het onderhoud van losstaande brandmeldinstallaties in gebouwen. De norm geldt voor brandmeldinstallaties en bekabeling die niet geïntegreerd worden met andere installaties, met uitzondering van de brandbeveilingsinstallaties zoals omschreven in NEN 2535 + C1:2010.

    Een brandmeldinstallatie kan bestaan uit verschillende brandmeldcentrales die verbonden zijn met elkaar door een netwerk. De norm geldt ook voor de aansturingen van de brandmeldcentrale (onderdeel B) naar de besturings- en doormeld­apparatuur (onderdelen G, E, J en N). De aangestuurde brandbeveiligingsinstallaties en overige installaties (onderdelen H, F, K en O) vallen niet binnen het toepassingsgebied van deze norm.
  • NEN 2654-2: in deze norm worden de eisen opgesomd voor het beheer, de controle en het onderhoud van ontruimingsinstallaties in gebouwen, waarbij de apparatuur en de bekabeling niet wordt geïntegreerd met andere installaties.

De NEN 2654 binnen de wetgeving van brandpreventie kunt u hier bestellen.

Brandpreventie conform wetgeving

Wilt u de brandpreventie uitbesteden? Uw Beheerder Brandbeveiliging heeft jarenlang ervaring met het beheren van brandmeldinstallaties conform NEN 2654. Neem vrijblijvend contact op ons. U heeft binnen 24 uur een reactie!

Wilt u de brandpreventie uitbesteden?

Neem contact met ons op! (op wit of grijze achtergronden -> front-end)
reCAPTCHA