Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Brandveiligheid in de horeca

Brandveiligheid in de horeca is enorm belangrijk. Niemand is de brand in het café in Volendam vergeten op oudejaarsavond, waarbij er meerdere mensen om het leven zijn gekomen en veel mensen blijvend letsel hebben opgelopen. Om brand voor te zijn in een horecagelegenheid is goede brandveiligheid een vereiste. 

Een brand kan voor een groot deel voorkomen worden door de juiste maatregelen te treffen. Het is dan ook belangrijk om voorzorgsmaatregelen te treffen voor het geval er een brand uitbreekt in uw horecabedrijf. Om te checken of uw horecaonderneming goed is beveiligd tegen brand, kunt u onze checklist voor brandbeveiliging in de horeca gebruiken.

Download de checklist brandbeveiliging horeca

Aandachtspunten brandbeveiliging

Naast de Nederlandse norm en regelgeving, de NEN 2654-1 en de NEN 2654-2, zijn er een aantal aandachtspunten waar u op moet letten in uw horecagelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderdelen:

  1. Rookcompartimenten
    De aanwezigheid van rook kan het vluchten van uw bezoekers bij brand ernstig belemmeren of zelfs onmogelijk maken. Mensen moeten het gebouw via een zogenaamde “rookvrije vluchtroute” kunnen verlaten. Een horecagelegenheid moet zijn verdeeld in rookcompartimenten, die voorkomen dat rook zich snel in het gebouw kan verspreiden.
  2. Vluchtroutes vrijhouden
    Zorg dat vluchtroutes en nooddeuren nooit worden geblokkeerd door meubilair of voorraden. Dit moet dagelijks gecontroleerd worden.
  3. Ontruiming oefenen
    Oefen een ontruiming minimaal één keer per jaar. U kunt dan goed controleren of het ontruimingsplan nog klopt en of bijvoorbeeld het brandalarm, de ontruimingsinstallatie en de nooduitgangen nog naar behoren werken. Doe dit niet alleen overdags, maar zeker ook ’s avonds. ’s Avonds is een horecabedrijf namelijk vaak geopend en ontvangt u veel gasten.

Meer aandachtspunten en tips lichten we graag toe tijdens een inspectie van onze specialist. Wilt u zeker zijn van een brandveilige omgeving in uw horecagelegenheid? Vul het formulier in op deze pagina!

Horecagelegenheid brandveilig maken

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul het contactformulier in voor meer informatie of voor een offerte. U heeft binnen 24 uur een reactie!

Neem contact met ons op! (op wit of grijze achtergronden -> front-end)
reCAPTCHA