Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Certificaat voor mijn brandmeldinstallatie

Het is belangrijk dat uw brandmeldinstallatie gecertificeerd is. Wanneer er zich een calamiteit voordoet, heeft u altijd bewijs dat de oorzaak niet aan gebrek van controle en onderhoud aan de brandmeldinstallaties lag. Vanuit het bouwbesluit van 2012 wordt een inspectiecertificaat van sommige brandmeldinstallaties geëist. Welke soorten certificaten zijn er? Wanneer ontvangt u een certificaat voor uw brandmeldinstallatie?

Een certificaat voor uw brandmeldinstallatie ontvangt u na een onderhoudsbeurt of inspectie van Uw Beheerder Brandmeldinstallatie. Onderhoud aan uw brandmeldinstallatie is van wezenlijk belang. Iedere installatie heeft te maken met slijtage, veroudering en er kan storing optreden in de installatie.

Verschillende certificaten brandmeldinstallaties

controle rookmelderEr zijn verschillende certificaten voor een brandmeldinstallatie, namelijk:

  • Een productcertificaat: wordt afgegeven bij de levering van de brandmeldinstallatie.
  • Een onderhoudscertificaat
  • Inspectiecertificaat
    Het inspectiecertificaat gaat verder dan het product- en onderhoudscertificaat. Dit certificaat is er voor de samenhang van de brandmeldinstallatie met bijvoorbeeld het brandbeveiligingssysteem. Tijdens een inspectie kijken onze specialisten breder dan alleen de visuele controle van de installatie. Hoe is de ruimte van de ruimte ingedeeld? Werkt de doormelding van de brandmeldinstallatie goed? Het inspectiecertificaat kan één of drie jaar geldig zijn:

    • Inspectie certificaat is 1 jaar geldig: wanneer het certificaat wordt geëist vanuit het bouwbesluit 2012 en er een melding is naar de regionale alarmcentrale van de brandweer.
    • Inspectie certificaat is 3 jaar geldig: wanneer er geen rechtstreekse melding is naar de brandweer.

Een inspectiecertificaat heeft u nodig voor het afsluiten van een brandverzekering of voor het ontvangen van een gebruikersvergunning.

Certificaat voor uw brandmeldinstallatie?

Moeten uw brandmeldinstallaties gecertificeerd worden? Schakel onze specialisten in en er komt een Opgeleid Persoon BMI bij uw langs op locatie om de brandmeldinstallaties te controleren. 

Ik wil meer informatie

Neem contact met ons op! (op wit of grijze achtergronden -> front-end)
reCAPTCHA