Vragen? 088 – 77 88 333
info@uwbeheerderbrandmeldinstallatie.nl

Beheerder Brandmeldinstallatie Rotterdam

Wilt u verzekerd zijn van een brandveilige omgeving voor uw werknemers, klanten, bezoekers, cliënten of leerlingen? Dan moet u het beheren van de brandmeldinstallatie zeker niet over het hoofd zien! Wanneer de brandmeldinstallatie niet wordt beheerd, is de kans op nodeloze meldingen en storingen zeker aanwezig. Dit kan als gevolg hebben dan een brandmelding niet wordt doorgegeven aan de brandweer, met alle gevolgen van dien.

Natuurlijk wilt u dat uw omgeving brandveilig is. De overheid stelt ook hoge eisen aan brandveiligheid van gebouwen. Het is volgens de NEN 2654 dan ook verplicht om uw brandmeldinstallatie te beheren en onderhouden middels brandbeveiliging. Dit betekent dat er maandelijkse controle moet plaatsvinden aan de brandmeldinstallatie. Bent u op zoek naar een partij in Rotterdam of de omgeving van Rotterdam die uw brandmeldinstallaties beheert? Uw Beheer Brandmeldinstallatie voert het beheer van uw installaties al uit vanaf € 1,50 per dag!

Wat houdt het beheer van uw brandmeldinstallatie precies in?

controle rookmelderDe overheid heeft het verplicht om de brandmeldinstallatie eens per maand te laten controleren op verschillende onderdelen. De controles moet u als ondernemer kunnen verantwoorden richting de brandweer. Welke controles worden er aan uw brandmeldinstallatie in Rotterdam uitgevoerd?

 • Controle van de brandmeldcentrale of het brandweerpaneel en de nevenpanelen;
  • Is de brandmeldinstallatie goed bereikbaar?
  • Kunnen de brandmeldcentrale en panelen goed afgelezen worden?
 • Werken de optische indicatoren van de brandmelders goed? (bijvoorbeeld het LED lampje)
 • Wordt het signaal van een brand goed ontvangen op de brandweerpost? Dit wordt gecontroleerd door een brandmelder te laten alarmeren.
 • Wordt het signaal van een storing goed doorgegeven door de brandmelder aan een 24-uur bezette post? Dit wordt gecontroleerd door een storing na te bootsen in de brandmelder.

Naast de maandelijkse controle, is het belangrijk dat er bij 4 en 8 maanden na de jaarlijkse controle en het onderhoud een uitgebreide inspectie aan de brandmeldinstallatie wordt uitgevoerd. Meer over de controle bij 4 en 8 maanden na de jaarlijkse controle vindt u hier.

Betrokken partijen beheer brandmeldinstallatie

Bij het beheren van de brandmeldinstallatie zijn er verschillende partijen betrokken, waaronder:

 • U, als gebruiker van het gebouw in Rotterdam
 • Een erkend branddetectiebedrijf (onderhouder);
 • De gemeente (Bouw & Woningtoezicht) en de brandweer.

Mogen wij ook uw brandmeldinstallatie in Rotterdam beheren?

Uw Beheerder Brandmeldinstallatie voert voor een groot aantal klanten de controle en het onderhoud uit op 400 verschillende locaties. Benieuwd hoeveel het kost om het beheer van uw brandmeldinstallatie in Rotterdam uit te besteden? Vul gerust het formulier in. U ontvangt binnen 24 uur een reactie! 

Neem contact met ons op! (op wit of grijze achtergronden -> front-end)
reCAPTCHA